Около 50 предприемчиви българки могат да бъдат подкрепени по Националната менторска

...
Около 50 предприемчиви българки могат да бъдат подкрепени по Националната менторска
Коментари Харесай

Менторска програма ще превърне 50 жени в бизнесдами

Около 50 предприемчиви българки могат да бъдат подкрепени по Националната менторска стратегия 2022. Тя се организира от съвета " Предприемачество и Стартъп "  при Българската търговско-промишлена палата (БТПП) по самодейност на неговите създатели и съпредседатели - Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, дами, които имат дълготраен опит като притежатели на сполучлив бизнес и ментори на започващи бизнесмени.

Менторите са 13 сполучливи бизнес дами.

От кандидатките се чака да имат хрумвания и да са подготвени да започват бизнес. Може да са почнали скоро или да желаят да минат на последващо равнище в бизнеса, изясни пред БНР Гена Събева. Тя е бизнесмен, член Управителния съвет на БТПП, ръководител на Бизнес лейди клуб " Женско предприемачество " и е една от менторите в програмата.

Първите осем кандидатки са преминели през менторските упътвания от януари до 8 юни т.г.

" Видяхме резултатите. Готови сме за национална стратегия за жени, които имат потребност от ментори, с цел да влязат в бизнеса. Ще им помогнем да изяснят какво тъкмо желаят, какъв е техният гений какъв бизнес артикул могат да създадат. 13-те ментори имат общо над 400 година опит. Това не са преподаватели, а настоящи бизнесмени. Можем да им спомагаме за безусловно всичко. Няма да е просто образование. Няма единствено да разкажем по какъв начин сме почнали, а ще ги хванем за ръка и ще ги поведем. Възрастта няма значение. Винаги е уместно да започнеш личен бизнес ", сподели Събева.

„ Менторска стратегия 2022 “ планува:

6 месеца, изпълнени с нови познания и умения;
18 дни с интензивни на практика занятия;
 Индивидуален метод и отношение;
Достъп до спомагателни събития;  Изграждане на мрежа от контакти;
Създаване на бизнес план;
Представяне пред вложители, сътрудници и клиенти.

Кандидатстването може да извършите от  .

Крайният период е Коледа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР